Η ιδιαίτερη οινοποίηση του ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, παρουσιάζει μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας εκφράζοντας ευκρινέστερα το αποτύπωμα της περιοχής του.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου. Τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και από την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση. Αξιοσημείωτη είναι είναι και η οξύτητα του. Ένα μεσαίας επίγευσης κρασί με νεύρο ένταση και πολυπλοκότητα.
Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης, όπως λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα. Πίνεται πολύ ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Απολαύστε το στους 12oC.
Η ιδιαίτερη οινοποίηση του ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, παρουσιάζει μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας εκφράζοντας ευκρινέστερα το αποτύπωμα της περιοχής του.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου. Τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και από την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση. Αξιοσημείωτη είναι είναι και η οξύτητα του. Ένα μεσαίας επίγευσης κρασί με νεύρο ένταση και πολυπλοκότητα.
Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης, όπως λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα. Πίνεται πολύ ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Απολαύστε το στους 12oC.
Αμμοαργιλώδες έδαφος, τυπικό του οροπεδίου της Μαντινείας, όπου και βρίσκεται το χωριό Αγιωργίτικα.
Ψυχρό με πολλές βροχές και χιόνια το χειμώνα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες με συχνές μπόρες το καλοκαίρι. Ο τρύγος είναι όψιμος καθώς τα σταφύλια ωριμάζουν αργά λόγω του ιδιαίτερου αυτού κλίματος.
Οι αμπελώνες ηλικίας 25 ετών, βρίσκονται στο χωριό Αγιωργίτικα ,στο οροπέδιο της Μαντινείας και σε υψόμετρο 800 μέτρων. Τα σταφύλια τους έχουν έντονα αρωματικό προφίλ με τονισμένο το άρωμα του τριαντάφυλλου.
2
2
2018
DECANTER WORLD
WINE AWARDS
86 points
Bronze medal
2019
DECANTER WORLD
WINE AWARDS
86 points
Bronze medal
#WinePairing
Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.