ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΞΙΔΙ
ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΞΙΔΙ
Σαντορίνη

Γλυκό, αρωματικό, πολύπλοκο, το παλαιωμένο ξίδι Ασύρτικου γεννήθηκε στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ και βασίστηκε στην επινόηση μιας υβριδικής μεθόδου οξοποίησης, που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική συνταγή της Ορλεάνης με αυτήν του Aceto Balsamico της Ιταλίας.

Ο μούστος του Ασύρτικου που δεν κρίνεται κατάλληλος για το ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη τα οποία για 4 χρόνια ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Το ένα μέρος, αφού γίνει ξηρό κρασί, αξιοποιείται σε δρύινους οξοποιητές των 500lt, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης. Το νέο ξηρό ξίδι που προκύπτει, παλαιώνει για 4 χρόνια μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 225lt. Το δεύτερο μέρος βράζει σε σιγανή φωτιά μέσα σε χάλκινες χύτρες και συμπυκνώνεται τουλάχιστον στο ένα τέταρτο του αρχικού του όγκου, δίνοντάς μας ένα παχύρρευστο αρωματικό πετιμέζι. Μετά από 4 χρόνια τα δύο αυτά μέρη του μούστου ενώνονται και δημιουργούν το γλυκό ξίδι που παλαιώνει για τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο, μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 500lt.

Εμφιαλώνεται χωρίς άλλη κατεργασία ή φιλτράρισμα σε όμορφες φιάλες των 250ml, οι οποίες ανέρχονται στις 5.000 περίπου ανά εσοδεία!

Γλυκό, αρωματικό, πολύπλοκο, το παλαιωμένο ξίδι Ασύρτικου γεννήθηκε στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ και βασίστηκε στην επινόηση μιας υβριδικής μεθόδου οξοποίησης, που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική συνταγή της Ορλεάνης με αυτήν του Aceto Balsamico της Ιταλίας.

Ο μούστος του Ασύρτικου που δεν κρίνεται κατάλληλος για το ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη τα οποία για 4 χρόνια ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Το ένα μέρος, αφού γίνει ξηρό κρασί, αξιοποιείται σε δρύινους οξοποιητές των 500lt, σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης. Το νέο ξηρό ξίδι που προκύπτει, παλαιώνει για 4 χρόνια μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 225lt. Το δεύτερο μέρος βράζει σε σιγανή φωτιά μέσα σε χάλκινες χύτρες και συμπυκνώνεται τουλάχιστον στο ένα τέταρτο του αρχικού του όγκου, δίνοντάς μας ένα παχύρρευστο αρωματικό πετιμέζι. Μετά από 4 χρόνια τα δύο αυτά μέρη του μούστου ενώνονται και δημιουργούν το γλυκό ξίδι που παλαιώνει για τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο, μέσα σε παλαιά δρύινα βαρέλια των 500lt.

Εμφιαλώνεται χωρίς άλλη κατεργασία ή φιλτράρισμα σε όμορφες φιάλες των 250ml, οι οποίες ανέρχονται στις 5.000 περίπου ανά εσοδεία!