Η ΟΥΣΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

Με σήμα τον αμμωνίτη.

Το απολίθωμα της θάλασσας του Αιγαίου -που ψιθυρίζει προαιώνια μυστικά της ελληνικής γης – εδώ και μερικά χρόνια ταξιδεύει με το όνομα της Gaia Wines το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο στα πέρατα του κόσμου.

Το 1994 ξεκίνησε η εταιρία την πορεία της έχοντας
στο τιμόνι τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II, και τον Λέοντα Καράτσαλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ.

Οι δυο τους, είναι η επιτομή της ελληνικής νοοτροπίας του ταξιδευτή και κατακτητή της γνώσης και της εμπειρίας – χαρακτηριστικά που μετουσιώνουν στην παραγωγή των κρασιών – με στόχο να προσφέρουν στον οινόφιλο εντός και εκτός συνόρων, το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα
με τον δικό τους τρόπο.

Η πρώτη επιλογή ήταν να εγκαταστήσουμε τα οινοποιεία μας σε δύο από τις πλέον σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα, και να παράξουμε από αυτές ανταγωνιστικά κρασιά με υψηλά ποιοτικά standards. Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να γνωρίσουμε τις ελληνικές ποικιλίες στο παγκόσμιο κοινό.
Γιάννης Παρασκευόπουλος
Θέλαμε στις ετικέτες της Gaia Wines να διαβάζουν όλοι την προκλητική ιδέα που ήταν για μας η κινητήρια δύναμη και παραμένει πάντα ίδια: να διερευνούμε σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών, κάνοντάς τις γνωστές σε όλο τον κόσμο.
Λέων Καράτσαλος
Σχετικά με τη Γαια Οινοποιητική - Banner
Η δύναμη της GAIA WINES, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της που χάρη στον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα, το πείσμα και το αίσθημα ομαδικότητας – όλων όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί – συμβάλλουν στην επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή των ετικετών της.
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Μια πορεία που αντλεί ενέργεια από την πιο προικισμένη γη.