MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
Νεμέα
SHARE:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Για το MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ επιλέγουμε σταφύλια Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη Νεμέα. Οι στρεμματικές αποδόσεις του ημιορεινού μας αμπελώνα στα 500 μ υψόμετρο, είναι σχετικά χαμηλές και δεν ξεπερνούν ποτέ τα 1.200 κ σταφύλια ανά στρέμμα.

H προσεκτική οινοποίηση μας δίνει ένα κρασί σύνθετο και ευχάριστο, που χαρακτηρίζεται από ένα λαμπερό ερυθροϊώδες χρώμα, αρώματα μέσης έντασης, ιδιαίτερης καθαρότητας και φινέτσας.

Αρκετά πολύπλοκο για το νεαρό της ηλικίας του, ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι μαλακή, φρουτώδης με στρογγυλές τανίνες και μεσαία επίγευση.

Νεανικό κρασί, απολαμβάνεται ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες σε χαμηλή θερμοκρασία, 10°- 12°C, συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης αλλά «στέκεται» και μόνο του ως απεριτίφ.

Για το MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ επιλέγουμε σταφύλια Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη Νεμέα. Οι στρεμματικές αποδόσεις του ημιορεινού μας αμπελώνα στα 500 μ υψόμετρο, είναι σχετικά χαμηλές και δεν ξεπερνούν ποτέ τα 1.200 κ σταφύλια ανά στρέμμα.

H προσεκτική οινοποίηση μας δίνει ένα κρασί σύνθετο και ευχάριστο, που χαρακτηρίζεται από ένα λαμπερό ερυθροϊώδες χρώμα, αρώματα μέσης έντασης, ιδιαίτερης καθαρότητας και φινέτσας.

Αρκετά πολύπλοκο για το νεαρό της ηλικίας του, ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι μαλακή, φρουτώδης με στρογγυλές τανίνες και μεσαία επίγευση.

Νεανικό κρασί, απολαμβάνεται ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες σε χαμηλή θερμοκρασία, 10°- 12°C, συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης αλλά «στέκεται» και μόνο του ως απεριτίφ.

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.