VINSANTO
VINSANTO ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ
Σαντορίνη
SHARE:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ένα τμήμα των σταφυλιών αφυδατώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο κάτω από τον αυγουστιάτικο σαντορινιό ήλιο, κι ένα άλλο τμήμα αφυδατώνεται στην σκιά, προστατευμένο από την απευθείας ακτινοβολία του ήλιου, τεχνική που βοηθά στο να διατηρηθούν καλύτερα τα αρώματα της ποικιλίας.

Μετά από δέκα μέρες περίπου στον ήλιο, και αφού πλέον τα σταφύλια έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος από το νερό τους, πιέζονται μέχρι να αποδώσουν και την τελευταία σταγόνα του ιδιαίτερα συμπυκνωμένου και αρωματικού τους μούστου. Μια απόδοση που δεν ξεπερνά τα 80-100lt μούστου για κάθε στρέμμα αμπελώνα!

Στη συνέχεια, ο μούστος τοποθετείται σε παλιά δρύινα βαρέλια όπου πολύ αργά, ξεκινά η αλκοολική ζύμωση. Κάτω από την επίδραση των πολλών σακχάρων και της αλκοόλης, η ζύμωση θα σταματήσει από μόνη της, οδηγώντας έτσι στην γέννηση ενός φυσικά γλυκού οίνου. Στη συνέχεια ο χρόνος επιβραδύνεται…

Το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ παλαιώνει στα βαρέλια που ζύμωσε για τουλάχιστον 10 έτη. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται χωρίς την παραμικρή κατεργασία ή φιλτράρισμα, όταν το κρασί έχει διαμορφώσει τον πολύπλοκο αρωματικό του χαρακτήρα και αποκτήσει το βαθύ χρώμα μελιού.

Σύνθετα και έντονα αρώματα καραμελωμένων και καβουρντισμένων φρούτων, με κυρίαρχα τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα σύκα. Γλυκιά και ιδιαίτερα πολύπλοκη γεύση με εντυπωσιακή διάρκεια. Νότες καφέ, περγαμόντου και ξερού σύκου είναι οι πλέον διακριτές. Αν και πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κρασί, το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ καταφέρνει να ισορροπήσει με μια καλή οξύτητα που του δίνει νεύρο και ένταση.

Απολαύστε το πάντα κρύο, στους 6°-8°C, συνοδεύοντας ένα πλούσιο επιδόρπιο με βάση την μαύρη σοκολάτα. Ή απλά συνεχίστε να το παλαιώνετε.

Ένα τμήμα των σταφυλιών αφυδατώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο κάτω από τον αυγουστιάτικο σαντορινιό ήλιο, κι ένα άλλο τμήμα αφυδατώνεται στην σκιά, προστατευμένο από την απευθείας ακτινοβολία του ήλιου, τεχνική που βοηθά στο να διατηρηθούν καλύτερα τα αρώματα της ποικιλίας.

Μετά από δέκα μέρες περίπου στον ήλιο, και αφού πλέον τα σταφύλια έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος από το νερό τους, πιέζονται μέχρι να αποδώσουν και την τελευταία σταγόνα του ιδιαίτερα συμπυκνωμένου και αρωματικού τους μούστου. Μια απόδοση που δεν ξεπερνά τα 80-100lt μούστου για κάθε στρέμμα αμπελώνα!

Στη συνέχεια, ο μούστος τοποθετείται σε παλιά δρύινα βαρέλια όπου πολύ αργά, ξεκινά η αλκοολική ζύμωση. Κάτω από την επίδραση των πολλών σακχάρων και της αλκοόλης, η ζύμωση θα σταματήσει από μόνη της, οδηγώντας έτσι στην γέννηση ενός φυσικά γλυκού οίνου. Στη συνέχεια ο χρόνος επιβραδύνεται…

Το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ παλαιώνει στα βαρέλια που ζύμωσε για τουλάχιστον 10 έτη. Η εμφιάλωση πραγματοποιείται χωρίς την παραμικρή κατεργασία ή φιλτράρισμα, όταν το κρασί έχει διαμορφώσει τον πολύπλοκο αρωματικό του χαρακτήρα και αποκτήσει το βαθύ χρώμα μελιού.

Σύνθετα και έντονα αρώματα καραμελωμένων και καβουρντισμένων φρούτων, με κυρίαρχα τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα σύκα. Γλυκιά και ιδιαίτερα πολύπλοκη γεύση με εντυπωσιακή διάρκεια. Νότες καφέ, περγαμόντου και ξερού σύκου είναι οι πλέον διακριτές. Αν και πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κρασί, το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ καταφέρνει να ισορροπήσει με μια καλή οξύτητα που του δίνει νεύρο και ένταση.

Απολαύστε το πάντα κρύο, στους 6°-8°C, συνοδεύοντας ένα πλούσιο επιδόρπιο με βάση την μαύρη σοκολάτα. Ή απλά συνεχίστε να το παλαιώνετε.

26

Βραβεία – Αξιολογήσεις

26

Βραβεία – Αξιολογήσεις

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.