OPTIMUS

Νεμέα

ΟPTIMUS σημαίνει ιδανικός και για την GAIA Wines αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το όνομα ενός κρασιού που γεννήθηκε από την αναζήτηση μας για την ιδανική εκδοχή του Αγιωργίτικου. Tην εκδοχή που ξεχωρίζει σαν σύλληψη, σαν σχεδιασμός, σαν συνθήκες καλλιέργειας και διαδικασίες οινοποίησης.

Η αρχή έγινε το μακρινό 2004 όταν ξεκίνησε η κλωνική επιλογή. Μετά από μια μακρά διαδικασία που ολοκληρώθηκε το 2012, ο καλός μας φίλος Κώστας Μπακασιέτας μας εμπιστεύτηκε τον 001VNB, τον πολύτιμο κλώνο Αγιωργίτικου. Έτσι, το 2014 ήμασταν το πρώτο οινοποιείο της Νεμέας που αγκάλιασε αυτό το πολλά υποσχόμενο τόλμημα σε ένα συγκλονιστικό και ιδανικό αμπελοτόπι, στο ημιορεινό Κούτσι.

Μετά από 7 χρόνια αναμονής, το 2021  ήρθε η στιγμή της δικαίωσης και της βεβαιότητας ότι τα σταφύλια- o καρπός αυτής της προσπάθειας – ήταν όντως ιδανικά -optimum. Και… «εγένετο» ΟPTIMUS.

Ένα Αγιωργίτικο με εντυπωσιακό αρωματικό βάθος και εξαιρετική βελούδινη υφή, που συμπληρώθηκε από ένα μικρό ποσοστό κρασιού από Βερτζαμί, μια ξεχασμένη ποικιλία της Δυτικής Πελοποννήσου που επίσης καλλιεργούμε στο Κούτσι. Μια «πινελιά»  που κληροδότησε στο ΟPTIMUS νότες από μπαχάρια και ενίσχυση της τανικότητας.

Το blend ωρίμασε ήρεμα για περίπου 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση. Οι πρώτες φιάλες, δεν ζητούν πλέον τίποτα άλλο από την ευκαιρία της παλαίωσης, ακόμα και για μια δεκαετία, ώστε να αναδείξουν ακόμα περισσότερα χαρίσματα και αρετές, με τη γεωμετρική πρόοδο της ακολουθίας του Fibonacci που αποτυπώνεται στις ετικέτες τους.

 

Το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓAIAΣ ολοκληρώνει τη σειρά Αγιωργίτικο με τον καλύτερο τρόπο. Ένα πρότυπο δείγμα Νεμέας. Πλούσιο και δομημένο ισορροπεί ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο της δρυός. Στα 4-6 χρόνια παλαίωσης αποκτά ένα αρωματικό χαρακτήρα πιο σύνθετο, και μια γεύση ακόμα πιο βελούδινη. Σας συνιστούμε να το απολαύσετε με μια σχετικά πλούσια κουζίνα που θα περιστρέφεται γύρω από το κόκκινο κρέας και τα πικάντικα εδέσματα, σε μια θερμοκρασία 16ο – 18οC.