Το Ασύρτικο το πρωτογνωρίσαμε στη Σαντορίνη, τον τόπο καταγωγής του. Εκεί, μέσα από το πορώδες ηφαιστειακό έδαφος του άνυδρου νησιού, αναδύονται κρασιά με έντονη ορυκτότητα και εντυπωσιακές οξύτητες. Κρασιά για γνώστες, κρασιά δύσκολα, κρασιά μεγάλα.
Και ύστερα το Ασύρτικο ταξίδεψε. Ταξίδεψε σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, από τον Μακεδονικό Βορρά ως την Πελοπόννησο. Μια περιπλάνηση που γέννησε αίφνης ένα τελείως διαφορετικό Ασύρτικο.
Κρασί όμορφο, με οξύτητες δροσερές και έντονα αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών, αλλά και άλλα, πιο τροπικά και πληθωρικά. Ένας χαρακτήρας εντελώς διαφορετικός από αυτόν των σαντορινιών.
Το MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ αποτυπώνει με τρόπο ανάγλυφο, αυτό που επιτυγχάνει η μεγάλη αυτή ελληνική ποικιλία όταν καλλιεργείται με γνώση και επιμονή σε ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη, στο Κούτσι της Νεμέας.
Διατηρεί το φρέσκο και ορυκτό χαρακτήρα του, αλλά παρουσιάζει πιο έντονα πρωτογενή αρώματα φρούτων και λιγότερο πυκνή δομή.
Νεανικό, φιλικό και δροσερό, απολαμβάνεται τόσο με όμορφα θαλασσινά γεύματα όσο και μόνο του.
Το Ασύρτικο το πρωτογνωρίσαμε στη Σαντορίνη, τον τόπο καταγωγής του. Εκεί, μέσα από το πορώδες ηφαιστειακό έδαφος του άνυδρου νησιού, αναδύονται κρασιά με έντονη ορυκτότητα και εντυπωσιακές οξύτητες. Κρασιά για γνώστες, κρασιά δύσκολα, κρασιά μεγάλα.
Και ύστερα το Ασύρτικο ταξίδεψε. Ταξίδεψε σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, από τον Μακεδονικό Βορρά ως την Πελοπόννησο. Μια περιπλάνηση που γέννησε αίφνης ένα τελείως διαφορετικό Ασύρτικο.
Κρασί όμορφο, με οξύτητες δροσερές και έντονα αρώματα φρούτων και εσπεριδοειδών, αλλά και άλλα, πιο τροπικά και πληθωρικά. Ένας χαρακτήρας εντελώς διαφορετικός από αυτόν των σαντορινιών.
Το MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ αποτυπώνει με τρόπο ανάγλυφο, αυτό που επιτυγχάνει η μεγάλη αυτή ελληνική ποικιλία όταν καλλιεργείται με γνώση και επιμονή σε ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη, στο Κούτσι της Νεμέας.
Διατηρεί το φρέσκο και ορυκτώδη χαρακτήρα του, αλλά παρουσιάζει εντονότερα πρωτογενή αρώματα φρούτων και λιγότερο πυκνή δομή.
Νεανικό, φιλικό και δροσερό, απολαμβάνεται τόσο με όμορφα θαλασσινά γεύματα όσο και μόνο του.
#WinePairing
Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.