
ΠΓΕ Πελοπόννησος
Ένα κρασί που εκφράζει τον αυθεντικό χαρακτήρα της Πελοποννήσου και της ποικιλίας Αγιωργίτικο
Το MONOGRAPH Αγιωργίτικο γεννιέται στους ιστορικούς αμπελώνες της Π.Γ.Ε Πελοπόννησος για την καλλιέργεια της εμβληματικής ερυθρής ποικιλίας Αγιωργίτικο. Τα σταφύλια μας προέρχονται αποκλειστικά από επιλεγμένα αμπελοτόπια στους ημιορεινούς λόφους που αγκαλιάζουν τη Νεμέα, σε υψόμετρο 500 μέτρων. Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι χαμηλές –δεν ξεπερνούν τα 1.200 κιλά ανά στρέμμα– γεγονός που ενισχύει τη συγκέντρωση και την ποιότητα του καρπού.
Με σεβασμό στη μοναδικότητα της ποικιλίας, ακολουθούμε προσεκτική και ήπια οινοποίηση που αναδεικνύει τον φρουτώδη χαρακτήρα και την κομψότητα του Αγιωργίτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί νεανικό και εκφραστικό, με λαμπερό ερυθροϊώδες χρώμα και αρώματα μέσης έντασης, υψηλής καθαρότητας και φινέτσας.
Στη μύτη συνυπάρχουν φραγκοστάφυλο, ρόδι και νύξεις καραμέλας βουτύρου, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο προφίλ για την ηλικία του. Στο στόμα κυριαρχεί η φρεσκάδα και η φρουτώδης αίσθηση, με στρογγυλές, ήπιες τανίνες και ευχάριστη μεσαίας διάρκειας επίγευση.
Αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, σε θερμοκρασίες 10°-12°C. Συνοδεύει πιάτα μέσης έως έντονης γευστικής έντασης, αλλά και στέκεται επάξια μόνο του ως δροσερό απεριτίφ.
Για το MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ επιλέγουμε σταφύλια Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη Νεμέα. Οι στρεμματικές αποδόσεις του ημιορεινού μας αμπελώνα στα 500 μ υψόμετρο, είναι σχετικά χαμηλές και δεν ξεπερνούν ποτέ τα 1.200 κ σταφύλια ανά στρέμμα.
H προσεκτική οινοποίηση μας δίνει ένα κρασί σύνθετο και ευχάριστο, που χαρακτηρίζεται από ένα λαμπερό ερυθροϊώδες χρώμα, αρώματα μέσης έντασης, ιδιαίτερης καθαρότητας και φινέτσας.
Αρκετά πολύπλοκο για το νεαρό της ηλικίας του, ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι μαλακή, φρουτώδης με στρογγυλές τανίνες και μεσαία επίγευση.
Νεανικό κρασί, απολαμβάνεται ακόμα και τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες σε χαμηλή θερμοκρασία, 10°- 12°C, συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης αλλά «στέκεται» και μόνο του ως απεριτίφ.
#WinePairing
Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.