ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ
Νεμέα

Κάτω από τον ήλιο του Οκτώβρη απλώνουμε και αφήνουμε για να αφυδατωθούν σιγά-σιγά, επιλεγμένα σταφύλια Αγιωργίτικου. Μετά από 3-4 εβδομάδες μαζεύουμε τα ημισταφιδιασμένα σταφύλια και τα πιέζουμε μέχρι να μας παραδώσουν και την τελευταία σταγόνα μούστου. Η διαδικασία κρατάει πάνω από έξι ώρες, και προσφέρει μια πολύ μικρή ποσότητα αρωματικότατου και συμπυκνωμένου μούστου.

Στη συνέχεια, αργά και δύσκολα, θα ξεκινήσει η ζύμωση που κάποια στιγμή θα σταματήσει από μόνη της, οδηγώντας έτσι στη γέννηση ενός γλυκού κρασιού. Το νέο αυτό κρασί θα το «ξεχάσουμε» για τα επόμενα 5 χρόνια μέσα σε μικρά, παλιά, γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου το οξυγόνο αργά-αργά θα προικίσει τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ με ένα πιο σοβαρό και σύνθετο πρόσωπο.

Γιατί όμως ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ;  Ίσως γιατί κάπου εκεί προς τα ανατολικά, στους πρόποδες του Καυκάσου, βρίσκονται οι ρίζες όλων των κρασιών. Ίσως πάλι γιατί για εμάς η γεύση της Ανατολής είναι γλυκιά και νοσταλγική.

Μπορείτε να τον απολαύσετε με γλυκά που έχουν βάση τη σοκολάτα, πάντα κρύο αλλά όχι παγωμένο.

Υψηλό δυναμικό παλαίωσης.

Κάτω από τον ήλιο του Οκτώβρη απλώνουμε και αφήνουμε για να αφυδατωθούν σιγά-σιγά, σταφύλια επιλεγμένου Αγιωργίτικου. Μετά από 3-4 εβδομάδες μαζεύουμε τα ημισταφιδιασμένα σταφύλια και τα πιέζουμε μέχρι να μας παραδώσουν και την τελευταία σταγόνα μούστου. Η διαδικασία κρατάει πάνω από έξι ώρες, και προσφέρει μια πολύ μικρή ποσότητα αρωματικότατου και συμπυκνωμένου μούστου.

Στη συνέχεια, αργά και δύσκολα, θα ξεκινήσει η ζύμωση που κάποια στιγμή θα σταματήσει από μόνη της, οδηγώντας έτσι στη γέννηση ενός γλυκού κρασιού. Το νέο αυτό κρασί θα το «ξεχάσουμε» για τα επόμενα 5 χρόνια μέσα σε μικρά, παλιά, γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου το οξυγόνο αργά-αργά θα προικίσει τον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ με ένα πιο σοβαρό και σύνθετο πρόσωπο.

Γιατί όμως ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ; Ίσως γιατί κάπου εκεί προς τα ανατολικά, στους πρόποδες του Καυκάσου, βρίσκονται οι ρίζες όλων των κρασιών. Ίσως πάλι γιατί για εμάς η γεύση της Ανατολής είναι γλυκιά και νοσταλγική.

Μπορείτε να τον απολαύσετε με γλυκά που έχουν βάση τη σοκολάτα, πάντα κρύο αλλά όχι παγωμένο.

Υψηλό δυναμικό παλαίωσης.