ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED

ΠΟΠ Σαντορίνη

Ο Θαλασσίτης Cellar Aged αποτελεί την παλαιωμένη εκδοχή του εμβληματικού Θαλασσίτη και μια εξαιρετική ερμηνεία της ποικιλίας Ασύρτικο ΠΟΠ Σαντορίνης. Ένα κρασί που αποδεικνύει έμπρακτα τις ποιοτικές δυνατότητες της Σαντορίνης και το σπάνιο δυναμικό παλαίωσης της συγκεκριμένης ποικιλίας.

Για την παραγωγή του επιλέγονται αποκλειστικά σταφύλια Ασύρτικου από αυτόρριζους αμπελώνες ηλικίας περίπου 80 ετών, που βρίσκονται στις φημισμένες αμπελουργικές περιοχές της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Οι αμπελώνες αυτοί δίνουν εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις – σπάνια πάνω από 350 κιλά ανά στρέμμα – και καρπό με εξαιρετική ένταση και καθαρότητα.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ηφαιστειακού εδάφους και η αυστηρότητα του Ασύρτικου εκφράζονται με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο μετά από πολύμηνη παλαίωση σε φιάλη. Έτσι, γεννιέται ένας Θαλασσίτης πιο ώριμος, πιο σύνθετος, πιο βαθύς – ένα κρασί που διατηρεί την αιχμηρή οξύτητα και τη φρεσκάδα της ΠΟΠ Σαντορίνης, εμπλουτισμένο όμως με τριτογενή αρώματα, χρυσαφί χρώμα και μεγαλύτερη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα.

Ο Θαλασσίτης Cellar Aged είναι ιδανικός σύντροφος της αλμυρής, ξινής ή λιπαρής γαστρονομίας, με έμφαση σε πιάτα μέτριας αρωματικής έντασης. Για να αναδείξει πλήρως τον εξελιγμένο του χαρακτήρα, συνιστάται μετάγγιση (decanting) σε φαρδιά καράφα για περίπου 30 λεπτά πριν την κατανάλωση.

O ΘAΛAΣΣITHΣ CELLAR AGED αποτελεί την παλαιωμένη εκδοχή του ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ, εκφράζοντας απόλυτα τις ποιοτικές δυνατότητες της  παραδοσιακής λευκής ποικιλίας της Σαντορίνης, του Ασύρτικου.

Για τη δημιουργία του, επιλέγουμε αποκλειστικά Ασύρτικο από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου, ηλικίας 80 ετών περίπου, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 κιλά ανά στρέμμα.

Το έδαφος και η ποικιλία σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη οινοποίηση, δίνουν ένα κρασί  με έντονη προσωπικότητα, γευστική διάρκεια και νεύρο.

Με τη διαδικασία παλαίωσης, γεννιέται ο πιο εκφραστικός και πολύπλοκος ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ CELLAR AGED, με χρυσαφί χρώμα και τριτογενή αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά που όμως διατηρεί την υψηλή οξύτητα και την εντυπωσιακή φρεσκάδα του.

O ΘAΛAΣΣITHΣ CELLAR AGED προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Περάστε τον σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε.

25
Βραβεία – Αξιολογήσεις
25
Βραβεία – Αξιολογήσεις

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.