H βάση του κρασιού KTHMΑ ΓAIAΣ βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης του αμπελώνα μας, στο Κούτσι. Στόχος είναι η συμπύκνωση όλων των ουσιών σε ένα πολύ μικρό αριθμό σταφυλιών.
Η ιδιαίτερη οινοποίηση επιτρέπει στο ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. H πολύ μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση είναι το σημείο κλειδί της πρώτης φάσης της οινοποίησης. Στη συνέχεια, το κρασί ωριμάζει για 12 τουλάχιστον μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του, κάθε λεπτομερές χαρακτηριστικό έχει εξεταστεί και επιλεχθεί έτσι ώστε να έχουμε τελικά ένα κρασί με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα. Το KTHMA ΓAIAΣ εμφιαλώνεται χωρίς καμία απολύτως κατεργασία, διαφυλάσσοντας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα, με αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας.
Πρόκειται για ένα κρασί με δυναμικό παλαίωσης εικοσαετίας.
Περάστε το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.
H βάση του κρασιού KTHMΑ ΓAIAΣ βρίσκεται στον τρόπο διαχείρισης του αμπελώνα μας, στο Κούτσι. Στόχος είναι η συμπύκνωση όλων των ουσιών σε ένα πολύ μικρό αριθμό σταφυλιών.
Η ιδιαίτερη οινοποίηση επιτρέπει στο ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. H πολύ μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση είναι το σημείο κλειδί της πρώτης φάσης της οινοποίησης. Στη συνέχεια, το κρασί ωριμάζει για 12 τουλάχιστον μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του, κάθε λεπτομερές χαρακτηριστικό έχει εξεταστεί και επιλεγεί έτσι ώστε να έχουμε τελικά ένα κρασί με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα.Το KTHMA ΓAIAΣ εμφιαλώνεται χωρίς καμία απολύτως κατεργασία, διαφυλάσσοντας, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.
Βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα,με αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας.
Πρόκειται για ένα κρασί με δυναμικό παλαίωσης εικοσαετίας.
Περάστε το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.
Αργιλοπηλώδες πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο με σχετικά ουδέτερο ph. Μικρή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία, όπως τα περισσότερα ασβεστολιθικά εδάφη της Ελλάδας. Στις πλαγιές των λόφων όπου ευρίσκονται οι περισσότεροι αμπελώνες τα εδάφη στραγγίζουν επαρκώς αλλά είναι εκτεθειμένα στην διάβρωση.
26
26
2016
Decanter
Silver
2016
50GGW
7th Position
2016
Wine & Spirits
90/100
2013
Wine Advocate
93+/100
2013
TEXSOM
Gold
2012
Wine Advocate
92/100
2012
Decanter
Regional Trophy
2012
Decanter
Gold
2010
Wine & Spectator
92/100
2010
Decanter
Silver
2008
Wine & Spirits
92/100
2008
Decanter
Silver
2007
Decanter
Regional Trophy
2007
Decanter
Gold
2007
Wine Advocate
91/100
2007
Wine & Spirits
91/100
2007
Wine & Spirits
Year’s Best
2006
Wine & Spirits
90/100
2006
Wine Advocate
94/100
2006
Decanter
Regional Trophy
2006
Decanter
Gold
2005
Wine Advocate
90/100
2005
Decanter
Gold
2004
Decanter
Silver
2001
Decanter
International Trophy
2001
Decanter
Gold
2017
Decanter
Silver
#WinePairing
Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.