ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ
Σαντορίνη

O ΘAΛAΣΣITHΣ είναι η κλασσική μας Σαντορίνη.

Για το ΘAΛAΣΣITH επιλέγουμε αποκλειστικά Ασύρτικο από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου, ηλικίας 80 ετών κατά μέσω όσο, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 κιλά ανά στρέμμα.

Η οινοποίηση γίνεται εξ ολοκλήρου σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί καθαρό, αυστηρό, με την ποικιλία και το terroir να έχουν τον απόλυτο λόγο. Έτσι αναδεικνύονται τα κύρια χαρακτηριστικά της περιοχής: κοφτερή οξύτητα, στιβαρή δομή και αλμύρα, καθαρά και φινετσάτα αρώματα με την περίφημη ορυκτότητα να πρωταγωνιστεί. Δεν είναι τυχαίο πως αυτού του είδους η οινοποίηση αποτελεί το «κλασσικό στυλ» του νησιού που έχει, πλέον, καθορίσει την τυπικότητα του Ασύρτικου.

Όπως κάθε σοβαρό Ασύρτικο Σαντορίνης, έτσι και ο Θαλασσίτης έχει δυναμικό παλαίωσης που συνιστάται στα 2-3 χρόνια, μέσα στα οποία το κρασί «στρογγυλεύει» αισθητά, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μια σταθερή ενίσχυση του ορυκτού χαρακτήρα αλλά και η εμφάνιση πιο ώριμων και γλυκών αρωμάτων παλαίωσης.

O ΘAΛAΣΣITHΣ αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Περάστε τον σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε.

O ΘAΛAΣΣITHΣ παράγεται από την παραδοσιακή λευκή ποικιλία της Σαντορίνης, το Ασύρτικο.

Για το ΘAΛAΣΣITH επιλέγουμε αποκλειστικά Ασύρτικο από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου, ηλικίας 80 ετών περίπου, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 κιλά ανά στρέμμα.

Το έδαφος και η ποικιλία σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη οινοποίηση, δίνουν ένα κρασί  με έντονη προσωπικότητα, γευστική διάρκεια και νεύρο.

O ΘAΛAΣΣITHΣ αναδεικνύεται καλύτερα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και προτιμά γεύσεις μέτριας αρωματικής έντασης, όπου κυριαρχούν το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό. Περάστε τον σε μία φαρδιά καράφα (decanting) περίπου μισή ώρα πριν τον απολαύσετε.

Αν δοκιμάσετε να παλαιώσετε τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ, για 2 με 3 χρόνια, ,θα δείτε τη μεταλλικότητά του να υποχωρεί ενώ θα εμφανίζονται έντονα αρώματα φρούτων και μελιού.

25
Βραβεία – Αξιολογήσεις
25
Βραβεία – Αξιολογήσεις

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.