GAIA WINES. ΖΥΜΩΜΕΝΑ με την ΕΝΕΡΓΕΙΑ της πιο ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

Με σήμα τον Αμμωνίτη.
Το απολίθωμα της θάλασσας του Αιγαίου -που ψιθυρίζει προαιώνια μυστικά της ελληνικής γης – εδώ και μερικά χρόνια ταξιδεύει τις πιο φημισμένες ποικιλίες στα πέρατα του κόσμου με το όνομα Gaia Wines, και με την οινογνωσία και το πάθος των ανθρώπων της.

Πιο συγκεκριμένα, το 1994 ξεκίνησε η εταιρία την πορεία της έχοντας στο τιμόνι τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II, και τον Λέοντα Καράτσαλο,
Γεωπόνο Α.Π.Θ.

Οι δυο τους, είναι η επιτομή της ελληνικής νοοτροπίας του ταξιδευτή και κατακτητή της γνώσης και της εμπειρίας – χαρακτηριστικά που μετουσιώνουν στην παραγωγή των κρασιών –
με στόχο να προσφέρουν στον οινολάτρη εντός και εκτός συνόρων,
το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα με το δικό τους τρόπο:

«Η πρώτη βασική επιλογή ήταν να εγκαταστήσουμε τα οινοποιεία μας σε δύο από τις πλέον σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, τη Σαντορίνη και τη Νεμέα, και να παράξουμε από αυτές ανταγωνιστικά κρασιά με υψηλά ποιοτικά στάνταρντς.» – Γιάννης Παρασκευόπουλος

«Θέλαμε στις ετικέτες της Gaia Wines να διαβάζουν όλοι την  προκλητική ιδέα που ήταν για μας η κινητήρια δύναμη και παραμένει πάντα ίδια: να διερευνούμε σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών, κάνοντάς τις γνωστές σε όλο τον κόσμο.» Λέων Καράτσαλος

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Πρώτη εμφάνιση για τον `ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ`

1994

Η πρώτη εμφάνιση της εταιρίας στην αγορά έγινε με 9.600 φιάλες ενός Λευκού Οίνου Π.Ο.Π. Σαντορίνη, τον ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ο οποίος ανατρέποντας εν μέρει τα αισθητικά πρότυπα που ίσχυαν μέχρι τότε για τους λευκούς ξηρούς οίνους, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το οινόφιλο κοινό, κατακτώντας έτσι μία θέση ανάμεσα στις νέες ποιοτικές ελληνικές ετικέτες.

Πρώτη εμφάνιση ΝΟΤΙΟΣ Λευκός

1996

Μέλος της σειράς ΝΟΤΙΟΣ, η οποία δημιουργήθηκε από την θέλησή μας να διερευνήσουμε και άλλες οινικές πτυχές που προσέφερε ο πελοποννησιακός αμπελώνας. Ο Λευκός προέρχεται από την ισορροπημένη από κοινού οινοποίηση Μοσχοφίλερου από το αρκαδικό οροπέδιο, με Ροδίτη από την ημιορεινή Κορινθία.

Πρώτη εμφάνιση ΝΟΤΙΟΣ Ερυθρός

1996

Ακολούθησε το άλλο μέλος της σειράς, που προέρχεται από την οινοποίηση Αγιωργίτικου, από την ημιορεινή κοινότητα του Κουτσίου της Νεμέας.

Νέος, ιδιόκτητος αμπελώνας στη Νεμέα

1997

70 στρέμματα ιδιόκτητος αμπελώνας στο Κούτσι της Νεμέας και ένα νέο άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο, δυναμικότητας 3.000 εκατόλιτρων.

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ

1997

ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, ένας ερυθρός οίνος Π.Ο.Π. Νεμέας που ήρθε να ανατρέψει τη μέχρι τότε επικρατούσα αντίληψη, σύμφωνα με την οποία το Αγιωργίτικο δεν μπορούσε να δώσει οίνους βαθιάς παλαίωσης.

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 14-18h

1997

Ένα «αιρετικό» ροζέ κρασί από Αγιωργίτικο σταφύλι των ημιορεινών κοινοτήτων Ασπρόκαμπου και Κλημέντι της Νεμέας. Ένας ερυθρωπός οίνος που αναζητά λευκούς κώδικες συμπεριφοράς.

ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ NOBILIS

1997

Με τον ΡΗΤΙΝΙΤΗ NOBILIS προσπαθήσαμε να επαναπροσδιορίσουμε την ποιοτική και γευστική θέση της Ρετσίνας. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό κρασί που ισορροπεί θαυμαστά ανάμεσα στο σταφύλι και το πεύκο.

Πρώτη εμφάνιση ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΑΡΕΛΙ

1999

Ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΑΡΕΛΙ, είναι ένας οίνος Π.Ο.Π. Σαντορίνη, εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού φιαλών.

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ

2001

Ο ενδιάμεσος κρίκος στην αλυσίδα του Αγιωργίτικου, που ήρθε να καλύψει ένα γευστικό κενό. Ίσως, το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πρότυπο μίας τυπικής Νεμέας. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ. Ένα γλυκό κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο! Φτιαγμένο σύμφωνα με την μακρά παράδοση και την οινική ιστορία της Νεμέας, από προσεκτικά διαλεγμένο Αγιωργίτικο που απλώνεται στον ήλιο του Οκτώβρη για ν’ αφυδατωθεί σιγά – σιγά.

ΓΑΙΑ S

2006

Για να ολοκληρώσουμε την περιπέτεια του Αγιωργίτικου, αποφασίσαμε να το συνδυάσουμε με μία ξενική ποικιλία. Το χαρισματικό Syrah, που καλλιεργείται στο Κούτσι, συμμετέχει κατά 30% περίπου σε ένα πληθωρικό και μεστό χαρμάνι, ενώ το νέο ΓΑΙΑ S φαίνεται να σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην οινοπαραγωγή της Νεμέας.

ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ - WILD FERMENT

2008

Στα τέλη του 2008 εμφανίζεται ένας νέος οίνος, το Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ – WILD FERMENT από τη Σαντορίνη. Το προσεκτικά διαλεγμένο για την ωριμότητα και ποιότητά του Ασύρτικο, προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού. Το εντυπωσιακά διαφορετικό γευστικό προφίλ του κρασιού, παρουσιάζει μια νέα εκδοχή της Σαντορίνης που γίνεται γρήγορα best seller στις αγορές της Ευρώπης.

Βύθιση ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ

2009

Είναι η χρονιά όπου βυθίζονται, ανοικτά από το Καμάρι της Σαντορίνης, 450 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ για να παλαιώσουν μακριά από το φως και το οξυγόνο και να δοκιμαστούν οι αντοχές της ποικιλίας.

VINSANTO της ΓΑΙΑΣ

2012

Μετά από 10 χρόνια παραμονή και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ, ένας φυσικός γλυκός οίνος, ο οποίος παράγεται στην Σαντορίνη.

Ανάδυση ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ

2014

Από την πρώτη εσοδεία του 2009, μόνο 3 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ σώθηκαν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ένα εξαιρετικά παλαιωμένο κρασί χωρίς καμία διάσταση οξείδωσης ελίσσεται ανάμεσα στο νέο και το πολύ εξελιγμένο. Από τότε η ιεροτελεστία της βύθισης επαναλαμβάνεται συμβολίζοντας την καινοτομία και τη διαρκή αναζήτηση της GAIA WINES. Το 2010 αναδύθηκαν 258 άρτιες φιάλες. Και συνεχίζουμε..

MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ/SYRAH & MONOGRAPH MULTI

2015

Δύο καθημερινά κρασιά: το πρώτο, ερυθρό από δύο πολύ καλά συνεργαζόμενες ποικιλίες του Μεσογειακού Νότου (Αγιωργίτικο & Syrah). Το δεύτερο, λευκό από τρείς από τις εκλεκτότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες, του Ροδίτη Αλεπού από την ορεινή Αιγιαλεία, του Μοσχοφίλερου από το αρκαδικό οροπέδιο των 700μ, και του Ασύρτικου - σαντορινιάς καταγωγής μεν αλλά πελοποννησιακής ανατροφής.

MONOGRAPH ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ, MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

2015

Η οικογένεια των οίνων MONOGRAPH φιλοδοξεί να προσφέρει την πλέον προσιτή και φιλική πλευρά των πιο εκλεκτών ποικιλιών του ελληνικού Μεσογειακού Νότου.

4-6h ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

2016

Το 4-6h ήρθε να συμπληρώσει την ροζέ αναζήτηση που ξεκινήσαμε πριν από χρόνια με το μεγάλο του αδερφάκι, το 14-18h.

Με δυναμη... απο την ομαδα GAIA WINES

Από τη φύση του, το κρασί είναι αποτέλεσμα του μόχθου πολλών ανθρώπων. Αλλά και η απόλαυσή του, προϋποθέτει διάθεση για μοίρασμα ψυχής. Ένα τέτοιο αγαθό, έχει στον πυρήνα της επιτυχίας του τη δύναμη της ομάδας. Αυτή η δύναμη, είναι οι άνθρωποι της GAIA WINES. Αυτοί, είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Από το μεράκι δύο ανθρώπων ξεκίνησε αυτή η υπέροχη περιπέτεια, και χάρη στον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα, το πείσμα και το αίσθημα ομαδικότητας - όλων όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος για το κρασί – συνεχίζεται με επιτυχία και ενθουσιώδη αποδοχή.

1920
ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο
150
διεθνή βραβεία
17
ετικέτες
350000
φιάλες το χρόνο
_DSC2771_1ok (002)
2018

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ της Γαίας Wild Ferment

Η Γαία έχοντας στο DNA της την συνεχή αναζήτηση παρουσιάζει το Μοσχοφίλερο της Γαίας Wild Ferment. Μέσα από τον τρόπο οινοποίησης του Wild Ferment, κάθε χρόνο θα ανακαλύπτουμε και μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας καθώς και την ευκαιρία για ένα ιδιαίτερο κρασί που θα εκφράζει περισσότερο το αποτύπωμα της περιοχής του.

Ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα που θυμίζουν τριαντάφυλλο, βούτυρο, γιασεμί, γλυκολέμονο. Νεύρο και ένταση, ζωηρότατη οξύτητα! Επίγευση μεσαίας διάρκειας με πολυπλοκότητα.

Δοκιμάστε το με εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης, αλλά και μόνο του ως Aperitif . Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Απολαύστε το στους 12 oC.

ΤΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DECANTER!

Θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την επιλογή μας στο εξώφυλλο του τεύχους Ιουλίου στο κορυφαίο περιοδικό Decanter.

Αυτή η παγκόσμια προβολή  μας βοηθά να συνεχίσουμε την αποστολή μας: να διερευνούμε σε βάθος τα όρια των ελληνικών ποικιλιών, κάνοντάς τις γνωστές σε όλο τον κόσμο.

Παγκόσμιος ενθουσιασμός. Το ελληνικό κρασί επίσημα ‘εκπλήσσει’

DECANTER
Main Home