ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT

ΠΓΕ Πελοπόννησος

Η πολυδυναμική ποικιλία Μοσχοφίλερο, με βαθιές ρίζες στον αμπελώνα της Π.Γ.Ε Πελοποννήσου, αποκτά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα μέσα από την οινοποίηση Wild Ferment της ΓΑΙΑΣ. Μια τολμηρή προσέγγιση που αναδεικνύει αυθεντικά το terroir της περιοχής και ξεδιπλώνει μία πιο σύνθετη, ανεπιτήδευτη πλευρά του Μοσχοφίλερου.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες εφαρμογές άγριας ζύμωσης σε αυτήν την ποικιλία, με φυσικές ζύμες που αναπτύσσονται αυτόνομα, χαρίζοντας στο κρασί μοναδική ταυτότητα. Τα τυπικά, έντονα αρώματα τριαντάφυλλου, γιασεμιού και γλυκολέμονου εμπλουτίζονται με πιο πολύπλοκα στοιχεία από τη ζύμωση σε δρύινα βαρέλια και την τακτική ανάδευση των οινολασπών (batonnage), αποκαλύπτοντας διακριτικές νότες βουτύρου και βάθους.

Η ζωηρή οξύτητα του κρασιού ισορροπεί άψογα με το σώμα του, προσφέροντας νεύρο, φρεσκάδα και μέτρια επίγευση με πολυπλοκότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον λευκό κρασί που τιμά τόσο την ποικιλία όσο και την ΠΓΕ Πελοπόννησος.

Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει άψογα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όξινες συνταγές, λαδερά, λευκά κρέατα, ψάρια ψητά ή τηγανιτά και πιάτα θαλασσινών. Εξίσου απολαυστικό και ως aperitif.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 12°C

Η ιδιαίτερη οινοποίηση του ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment, παρουσιάζει μία νέα διάσταση αυτής της πολυπρόσωπης ποικιλίας εκφράζοντας ευκρινέστερα το αποτύπωμα της περιοχής του.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου. Τα έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί και γλυκολέμονο δένουν αρμονικά με τα αρώματα βουτύρου που αναδύονται από τα βαρέλια και από την ανάδευση των οινολασπών κατά την οινοποίηση. Αξιοσημείωτη είναι είναι και η οξύτητα του. Ένα μεσαίας επίγευσης κρασί με νεύρο ένταση και πολυπλοκότητα.

Συνοδεύει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα και εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης, όπως λαδερά, πιάτα θαλασσινών, ψητά ή τηγανιτά ψάρια, λευκά κρέατα. Πίνεται πολύ ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Απολαύστε το στους 12oC.

2

Βραβεία – Αξιολογήσεις

2

Βραβεία – Αξιολογήσεις

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.