Με σήμα τον αμμωνίτη.
Το απολίθωμα της θάλασσας του Αιγαίου -που ψιθυρίζει προαιώνια μυστικά της ελληνικής γης – εδώ και μερικά χρόνια ταξιδεύει με το όνομα της Gaia Wines το Αγιωργίτικο και το Ασύρτικο στα πέρατα του κόσμου.
Το 1994 ξεκίνησε η εταιρία την πορεία της έχοντας
στο τιμόνι τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II, και τον Λέοντα Καράτσαλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ.
Οι δυο τους, είναι η επιτομή της ελληνικής νοοτροπίας του ταξιδευτή και κατακτητή της γνώσης και της εμπειρίας – χαρακτηριστικά που μετουσιώνουν στην παραγωγή των κρασιών – με στόχο να προσφέρουν στον οινόφιλο εντός και εκτός συνόρων, το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα
με τον δικό τους τρόπο.
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ
1994
Η GAIA WINES πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά με 9.600 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ανατρέποντας εν μέρει τα μέχρι τότε αισθητικά πρότυπα για τους λευκούς οίνους. Έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το οινόφιλο κοινό και κατέκτησε γρήγορα μία θέση ανάμεσα στις νέες ποιοτικές ελληνικές ετικέτες.ΝΟΤΙΟΣ Λευκός
1996
Στη σειρά ΝΟΤΙΟΣ διερευνώνται διάφορες οινικές πτυχές του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Ο Λευκός προέρχεται από την ισορροπημένη οινοποίηση Μοσχοφίλερου από το αρκαδικό οροπέδιο, με Ροδίτη από την ημιορεινή Κορινθία.ΝΟΤΙΟΣ Ερυθρός
1996
Ο Ερυθρός προέρχεται από την οινοποίηση Αγιωργίτικου, από την ημιορεινή κοινότητα Κουτσίου της Νεμέας.Νέος, ιδιόκτητος αμπελώνας στη Νεμέα
1997
Η GAIA WINES αποκτά 70 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα στο Κούτσι της Νεμέας και έναν νέο άρτια εξοπλισμένο οινοποιείο δυναμικότητας 3.000 εκατόλιτρων.ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ
1997
Το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ ανατρέπει ριζικά τη μέχρι τότε επικρατούσα αντίληψη κατά την οποία το Αγιωργίτικο δε δίνει οίνους μακράς παλαίωσης.ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 14-18h
1997
Ένα ροζέ με χαρακτηριστικά κόκκινου κρασιού από Αγιωργίτικο των ημιορεινών κοινοτήτων: Ασπρόκαμπος και Κλημέντι Νεμέας.ΡΗΤΙΝΙΤΗΣ NOBILIS
1997
Με τον ΡΗΤΙΝΙΤΗ NOBILIS επαναπροσδιορίζουμε την ποιοτική και γευστική θέση της ρετσίνας.ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΒΑΡΕΛΙ
1999
Ζύμωση και ωρίμανση του Ασύρτικου στο βαρέλι, μια νέα διάσταση στην Σαντορίνη.ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ
2001
Το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ, ένα πρότυπο και μοντέρνο δείγμα Νεμέας που αποτελεί τον κορμό της οινοπαραγωγής μας.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ. Το μοναδικό γλυκό κρασί από Αγιωργίτικο, φτιαγμένο με περίτεχνη οινοποίηση.
ΓΑΙΑ S
2006
Η εξερεύνηση του Αγιωργίτικου ολοκληρώνεται όταν συνδυάζεται με μία ξενική ποικιλία. Το χαρισματικό Syrah, που καλλιεργείται στο Κούτσι, συμμετέχει κατά 30% σε ένα πληθωρικό και μεστό χαρμάνι, ενώ το ΓΑΙΑ S σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην οινοπαραγωγή της Νεμέας.
ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ – WILD FERMENT
2008
Το προσεκτικά διαλεγμένο για την ωριμότητα και ποιότητά του Ασύρτικο, προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου και είναι το αρωματικότερο όλου του νησιού. Το εντυπωσιακά διαφορετικό γευστικό προφίλ του κρασιού γίνεται γρήγορα best seller στις αγορές της Ευρώπης.
Βύθιση ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ
2009
Βυθίζονται, ανοικτά από το Καμάρι της Σαντορίνης, 450 φιάλες ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ για να παλαιώσουν μακριά από το φως και το οξυγόνο και να δοκιμαστούν οι αντοχές της ποικιλίας.
VINSANTO της ΓΑΙΑΣ
2012
Μετά από 10 χρόνια παραμονή και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το VINSANTO της ΓΑΙΑΣ.
Ανάδυση ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ
2014
Αναδύονται τέσσερις μόνο φιάλες ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Έκτοτε η ιεροτελεστία της βύθισης επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα συμβολίζοντας την καινοτομία και τη διαρκή αναζήτηση της GAIA WINES.
MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ/SYRAH & MONOGRAPH MULTI
2015
Δύο καθημερινά κρασιά: τo Ερυθρό από δύο πολύ καλά συνεργαζόμενες ποικιλίες του Μεσογειακού Νότου (Αγιωργίτικο & Syrah).
Το Λευκό από τρείς από τις εκλεκτότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες, του Ροδίτη Αλεπού, του Μοσχοφίλερου, και του Ασύρτικου.
MONOGRAPH ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ, MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
2015
Η οικογένεια των οίνων MONOGRAPH συμπληρώνεται και φιλοδοξεί να προσφέρει την πλέον προσιτή και φιλική πλευρά των πιο εκλεκτών ποικιλιών του ελληνικού Μεσογειακού Νότου.
4-6h ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
2016
Το 4-6h ήρθε να συμπληρώσει την ροζέ αναζήτηση που ξεκίνησε το μεγάλο του αδερφάκι, το 14-18h.
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ – WILD FERMENT
2019
Αποκαλύπτεται μια νέα διάσταση της πολυπρόσωπης ποικιλίας με τη μέθοδο της άγριας ζύμωσης.
MONOGRAPH ΡΟΖΕ
2019
Το ροζέ ημίξηρο Αγιωργίτικο προστίθεται στην οικογένεια των MONOGRAPH.
ΝΥΧΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ
2019
Ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ βαρέλι μετονομάζεται σε ΝΥΧΤΕΡΙ της ΓΑΙΑΣ. Το νέο όνομα υποστηρίζει την Π.Ο.Π. ζώνη καθώς και τον πληθωρικό του χαρακτήρα.
ΑΣΥΡΤΙΚΟ CLAY
2020
H orange εκδοχή του Ασύρτικου κυκλοφορεί μετά από τετράχρονη ωρίμαση σε πήλινα δοχεία.
ΑΜΜΩΝΙΤΗΣ
2022
Ο AMMΩΝΙΤΗΣ χαρίζει στη διάσημη ποικιλία, Ασύρτικο Σαντορίνης, τη συμπεριφορά ερυθρών οίνων αποκαλύπτοντας την ικανότητα παλαίωσης του στον χρόνο. Δημιουργημένος εξ’ ολοκλήρου από τον τρύγο ενός σπάνιου αιωνόβιου αμπελώνα του νησιού, συνδυάζει ιδανικά την τεχνογνωσία και την τόλμη της GAIA WINES.
30 ΧΡΟΝΙΑ GAIA Wines – OPTIMUS
2024
Συμπληρώνονται 30 χρόνια ανοδικής πορείας και τολμηρών επιλογών στον κόσμο του κρασιού και παρουσιάζεται με περηφάνια το OPTIMUS. Ένα ξεχωριστό κρασί από κλώνο Αγιωργίτικου και με προσθήκη Βερτζαμί, που εγκαινιάζει μια νέα προσέγγιση στην οινική σύλληψη, την καλλιέργεια, την παραγωγή και την ωρίμανση της κορυφαίας πελοποννησιακής ερυθρής ποικιλίας.