ΓΑΙΑ S ΚΟΚΚΙΝΟ

ΠΓΕ Πελοπόννησος

Δύο εμβληματικές ποικιλίες της Πελοποννήσου συνενώνονται για να δώσουν ένα κρασί πληθωρικό, στιβαρό και γενναιόδωρο, με τον πλούτο του Αγιωργίτικου να ισορροπεί ιδανικά με τη δομή και τη δύναμη του Syrah. Ένα κρασί με αυθεντικό χαρακτήρα και μεγάλη δυναμική παλαίωσης.

Στη μύτη και στο στόμα κυριαρχούν γήινα αρώματα και γεύσεις ώριμων μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, σοκολάτας και καπνού, που συνθέτουν ένα πολύπλοκο προφίλ με ένταση και βάθος. Η υφή του είναι ταυτόχρονα ογκώδης και βελούδινη, με εξαιρετική ισορροπία και επίμονη επίγευση.

Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, πρώτης και δεύτερης χρήσης, ενισχύοντας την πολυπλοκότητά του χωρίς να καλύπτει τον ποικιλιακό χαρακτήρα. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και παραμένει στη φιάλη για 5 επιπλέον μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ένα κρασί που δεν φοβάται τον χρόνο – θα συνεχίσει να εξελίσσεται ευχάριστα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Αγιωργίτικο 70% και Syrah 30% συντελούν στην δημιουργία ενός κρασιού πληθωρικού στιβαρού και γενναιόδωρου.

Αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά γήινα, ώριμων μαύρων φρούτων, μπαχαρικών, σοκολάτας και καπνού. Ογκώδες και βελούδινο.

Παλαίωση 12 μηνών σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και παλαίωση στη φιάλη για 5 μήνες,

Θα παραμείνει απολαυστικό και την επόμενη εικοσαετία

#WinePairing

Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο,  ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.