H έννοια «πολυδυναμική ποικιλία» βρίσκει στο 14-18h μία ακόμα ενδιαφέρουσα διάσταση.
Σταφύλια από τις ημιορεινές κοινότητες του Ασπρόκαμπου της Νεμέας αφού εκραγιστούν οδηγούνται σε ψυχόμενες δεξαμενές. Εκεί, ο αρχικά λευκός μούστος θα μείνει σε επαφή με τους φλοιούς του σταφυλιού για 14-18 ώρες, αποκτώντας αυτό το έξοχο ροζέ χρώμα και το τυπικό άρωμα της ποικιλίας.
Χρώμα βαθύ τριανταφυλλί, ιδιαίτερα ελκυστικό. Άρωμα φρουτώδες με κυρίαρχες συνιστώσες, αυτές του κερασιού και του φραγκοστάφυλου, τυπικό του Αγιωργίτικου των υψωμάτων. Γεύση δροσερή και ανάλαφρη. Δοκιμάστε το με ζυμαρικά, λευκό κρέας, πίτσα χωρίς σκόρδο και κρύα πιάτα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρων ο συνδυασμός του με κινέζικη και γενικά κουζίνα της Άπω Ανατολής.
Ένας ροζέ οίνος που αναζητά «λευκούς κώδικες» συμπεριφοράς στους 8ο-10ο C.
#WinePairing
Λευκό ή κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, ζυμαρικά, επιδόρπια, φρούτα, γλυκίσματα και σοκολάτα όταν συνδυαστούν με το κατάλληλο κρασί μπορούν να σας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.